Fedtfrysning

Mange drømmer om at blive af med fedt forskellige steder på kroppen, som ikke umiddelbart forsvinder ved motion eller slankekure. En fedtfrysning kan hjælpe dig. 

Nogen har brug for et visuelt boost til starten af en slankekur
– og nogen har lyst til af få afhjulpet nogle af de ”skavanker”, som kommer naturligt med alderen, som f.eks. ”mormorarme” og ”mandebryster”.

Flere overvejer måske en fedtsugning, men afskrækkes pga. prisen, bivirkninger, ugers sygefravær, begrænsninger i fysisk aktivitet – du må heller ikke tage bilen hjem – samt det forhold, at de medfølgende ar ikke tåler sol i et år.

Og nogen har allerede prøvet kirurgiske fedtreduktioner, som måske har efterladt slap hud og uharmoniske fedtdepoter andre steder på kroppen.

Fedtfrysning

I de senere år er der kommet et attraktivt alternativ – fedtfrysning – med en meget mere overkommelig pris,
helt uden konsekvenser som sygefravær og kun med begrænsede gener og bivirkninger.

Metoden med det videnskabelige navn kryolipolyse er udviklet i samarbejde med læger og forskere på Harvard University og er siden 2010, hvor den blev godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) blevet den mest populære ikke-kirurgiske metode til fjernelse af uønskede fedtdepoter i både Danmark og resten af verden.

Cool Wave Clinic har valgt en CoolTech® fedtfrysningsmaskine fra det velrenomerede spanske firma Cocoon Medical, som er blandt de absolut markedsledende mærker.

CoolTech® har medicinsk CE-mærkning, som er den europæiske ækvivalent til USA’s FDA-godkendelse og godkendt i henhold til MDD (EU’s Medical Device Directive)

Ved at anskaffe udstyr fra seriøse og professionelle leverandører, sikrer vi os adgang til den bedste undervisning og opdateret viden på området.

Hvad er en fedtfrysning med CoolTech®

CoolTech®-fedtfrysningsbehandlinger er lokaliserede fedtreduktionsbehandlinger.
Ved et undertryk bestemt af fedtvævets tykkelse suges fedtvævet op i en applikator (håndtag) tilpasset det lokale kropsområde. Herefter fryses fedtvævet ved – 8º på en helt sikker og ikke-invasiv måde.

Udstyret tilpasser behandlingstiden ud fra fedtvævets tykkelse og den valgte applikator og måler og justerer konstant såvel undertryk som temperatur.
Under fryseprocessen bliver kun fedtcellerne beskadiget. Det skyldes, at disse celler er rige på fedtsyrer, der begynder en fryseproces(krystalisering) allerede ved temperaturer under 10º.

Behandlingerne er meget sikre. Din hud vil altid være beskyttet med CoolTech®’s egenudviklede og patenterede teknologi til kryobeskyttelse – Cool Gel Pad®. Det er en særlig membran, dobbelt belagt med en anti-fryse gel, der holder din hud i perfekt stand og fuldstændigt beskyttet mod fryseskader.

Efter behandlingerne vil op mod 25 % af fedtcellerne være så beskadigede at de går til grunde, og over de næste uger føres de på naturlig vis ud af kroppen med lymfen.

Fedtfrysning maskine

Hvad er en Cool Wave Clinic signaturbehandling

Flere af de klinikker, der tilbyder fedtfrysningsbehandlinger er bekendte med, at fedtfrysning efterfulgt af behandling med shockwave kan forbedre resultatet.

Begrebet shockwave dækker over flere forskellige behandlingstyper, og området har i de senere år været i rivende udvikling.

Vi følger med i den internationale udvikling, og vi har gennemført omfattende studier af videnskabelige undersøgelser med evidens for resultater, og via vores internationale, lægefaglige kontakter styrker vi løbende vores viden om behandlingsmulighederne.

Vi har derfor udarbejdet vores egen signaturbehandling, hvor vi anvender Acoustic Wave Therapi (”Shockwave”) og pneumatisk vibrationsmassage både i direkte forbindelse med fedtfrysningen og ved er række efterbehandlinger. Behandlingen med AWT øger blod- og lymfe-gennemstrømningen, hvorved virkningen af fedtfrysningen boostes. Den har samtidig en fedtreducerende og opstrammende effekt, som bl.a. udglatter eventuelle skævheder fra fedtfrysningen. 

Samlet betyder det, at der opnås et både hurtigere, mere homogent og forbedret behandlingsresultat.

De efterfølgende behandlinger og den afsluttende vurdering er inkluderet i prisen.

Behandling af et andet område inden for 2-3 dage giver mulighed for samtidig foranalyse og efterbehandling – og du får rabat.

Du får derfor meget mere for pengene hos Cool Wave Clinic.

Hvem kan benytte fedtfrysning

Fedtfrysning henvender sig til alle voksne, som er normalt- eller kun moderat overvægtige, dvs. har BMI under 30, og som ikke:

Derudover er der en række sjældnere forekomne begrænsninger (kontraindikationer), som vi naturligvis vil gennemgå nærmere i konsultationen.

Du kan se den fulde liste over kontraindikationer ved at klikke her:

Hvor kan vi behandle

Cooltech® har forskellige applikationer/håndtag, som sikrer, at vi hensigtsmæssigt kan behandle på forskellige dele af kroppen.

Cooltech

Typisk kan vi derfor hjælpe med at reducere fedt på bl.a.:

Fedtfrysning

Hvordan er et behandlingsforløb?

Konsultationen

Alle behandlinger starter med en konsultation, hvor vi med udgangspunkt i dit behov sammen finder ud af, hvilken behandling vi kan tilbyde.

Vi skal have en grundig snak om selve behandlingen. Jeg skal forklare om kontraindikationer og bi- og eftervirkninger og vi skal afstemme dine forventninger om resultatet.

Måske finder vi ud af, at du har nogle hudforandringer som strækmærker eller cellulite, som vi med fordel bør behandle i forbindelse med fedtfrysningen, da disse har afgørende indflydelse på resultatet.

Måske vurderer vi sammen, at din hud og dit bindevæv er uelastisk eller løs, så du vil have gavn af en opstrammende og drænerende behandling med AWT (shockwave) efter fedtfrysningen.

Så skal du måles, fotograferes og registreres i den lovpligtige journal, og endelig skal vi naturligvis planlægge behandlingen eller måske et behandlingsforløb og tid for efterbehandlinger og kontrol.

Du vil også få en fyldestgørende gennemgang af de kropslige reaktioner, der kan eller vil kunne mærkes efter behandlingen.

Endelig skal vi naturligvis tale om pris, og om du eventuelt vil benytte vores gunstige finansieringsordning, som vi også kan klare ved konsultationen.

Du kan normalt ikke forvente, at behandlingen kan påbegyndes i umiddelbar forlængelse af konsultationen, medmindre det er aftalt forinden.

Behandlingen

Behandlingen kræver ingen forberedelse og du skal ikke bedøves: De fleste oplever behandlingen som enten smertefri eller med et minimalt ubehag, Du er blevet grundigt orienteret ved konsultationen, og du har mulighed for at få den skriftlige beskrivelse af bi- og eftervirkninger tilsendt, så der bør ikke være nogen overraskelser.

Behandlingsstedet forberedes, og så tager vi os god tid til at sætte applikatoren/håndtaget på for at sikre den bedste effekt og den mest skånsomme behandling. Imens behandlingen er i gang, kan du læne dig tilbage og slappe af med en kop kaffe, te eller renset vand. Vi har også TV og høretelefoner, så du kan streame fra din mobil. Du kan vælge at læse eller måske arbejde på din PC – hvis behandlingsstillingen tillader det.

Selve frysebehandlingen varer typisk ca. 70 minutter pr. håndtag, som du får påsat med ca. 10 minutters forskydelse.

Når behandlingen slutter fjernes håndtag og membran, og du får en dyb vibrationsmassage. Den er med til at sikre en ensartet ”genoplivning” af det frosne område og den får lymfe- og blodomløbet effektivt i gang igen – og dermed varmen.

Som afslutning får det behandlede område en let massage med vores lækre dræneringscreme fra Lakshmi®.

I forbindelse med selve fedtfrysningen må du derfor beregne 1 ½ – 2 timers samlet behandlingstid, hvis der er anvendt 2 håndtag. Behandles alene en dobbelthage, er behandlingstiden godt 1 time.

Afspil video

Efter behandlingen

Du kan gå i gang med dine daglige gøremål umiddelbart efter behandlingen. Du er blevet grundigt orienteret også om eventuelle eftervirkninger og om, hvad du selv kan gøre for at sætte gang i den naturlige proces, der skal udskille de døde fedtceller.

Du er naturligvis velkommen til at kontakte klinikken, hvis du har spørgsmål.

Fedtfrysning

Efterbehandling og kontrolbesøg

Efter en fedtfrysning vil du normalt have inflammation (irritation i underhuden) og derfor hævelser og muligvis en vis ømhed i det behandlede område i de første 1-2 uger, herefter vil hævelse og ømhed gradvist forsvinde, og over de følgende uger vil kroppen skille sig af med de døde fedtceller.

Takket være vores serie af opfølgende AWT-behandlinger vil inflammation være begrænset. Behandlingen booster kroppens regeneration og borttransport af døde fedtceller, så allerede efter ca. 4 uger er det muligt at vurdere, om behandlingen har været vellykket*, og vi kan tage stilling til, om du med fordel skal have yderligere behandling af området eller eventuelt opstramning af løs hud. Har du fået en to-sidet behandling, kan vi også se, om du bør have en behandling til korrektion af skævheder.

Det endelige resultat af behandlingen kan normalt konstateres efter ca. 12 uger.

*Resultater og patientoplevelse kan variere. Disse er afhængige af en række faktorer såsom alder, medicinsk historie og livsstil.

Husk!

Fedtfrysning er ikke en slankekur. De fedtceller, som kroppen er blevet af med, vejer ikke meget, og de tilbageværende fedtceller kan stadig vokse, men du har fået fjernet nogle stædige fedtdepoter, så forhåbentlig er du blevet motiveret til at vedligeholde din krop med motion og fornuftig levevis – basis for en forøget livskvalitet.